banner

Tandläkare i Vasa med patienten i fokus

chevron

Behandlingar

Vi erbjuder moderna behandlingsmetoder inom traditionell tandvård, kirurgi, implantat och kosmetisk tandvård. Vi satsar även på förebyggande behandlingar eftersom det är av stor vikt för en långsiktigt god tandhälsa.

Vid alla behandlingar ges alltid ett individuellt behandlingsförslag som vi går igenom tillsammans, och vid större behandlingar ges även ett kostnadsförslag.

Vi har även möjlighet att remittera till specialisttandläkare vid behov.

Vi arbetar med att följa upp, förbättra våra kunskaper och utveckla våra tjänster och rutiner för att säkra en hög kvalitet på vår verksamhet.


Ett urval av de behandlingar vi erbjuder:

*Vårdbehovet bestäms genom undersökning av mun, slemhinnor, käkleder. Förebyggande tandvård i form av instruktion i egenvård, puts av plack och tandsten, fluor vid behov. Plombering med moderna kompositer (vita plastmaterial), vi använder inte amalgam.

*Röntgenundersökningar, små vanliga tandröntgenbilder och större bilder av hela käkarna och alla tänder, så kallade panoramaröntgenbilder. All röntgen är digitaliserad.

*Behandling av tandlossning (parodontit) genom puts av illaluktande plack och tandsten som annars ger tandköttsinflammation och därefter bryter ner käkbenet. I grava fall kan kirurgi vara nödvändigt. Därefter görs regelbunden uppföljning som är beroende av sjukdomens svårighetsgrad. Allt detta i samarbete med våra tandhygienister.

*Rotbehandling, avlägsnande av inflammerad eller infekterad pulpa, dvs ”nerven” i tanden, sker med moderna tekniker, bla används Wave One, en maskinell metod som förkortar behandlingstiden avsevärt.

*Kirurgi så som vanliga tandutdragningar, operation av visdomständer, rotspetskirurgi, implantatkirurgi. Vi använder det pålitliga och beprövade systemet ITI Straumann när det gäller implantat.

*Bettfysiologisk behandling kan vara nödvändigt vid tandgnissling, ömmande käkleder eller trötta, spända käkmuskler. En individuellt framställd bettskena att ha på natten är en av de vanligare behandlingarna, men ibland krävs även bettrehabilitering.

*Protetik, dvs löstagbara proteser, fastsittande kronor och broar i porslin och/eller guld. Porslinsfasader. Implantatprotetik, dvs ”tanddelen” på den inopererade titanskruven.

*Estetik ligger oss varmt om hjärtat, och mycket fina resultat kan fås genom att byta gamla, missfärgade plomber eller laserblekning (FLEX) hos hygienist alternativt blekning med individuella skenor tillsammans med det väl beprövade Opalescence, eller låta göra porslinsfasader/-kronor som framställs i samarbete med våra erfarna tandtekniker.